Etsi Islam-oppaasta


YHTEYSTIEDOT   KIRJASTO   KORAANI   FAQ   MOSKEIJAOPAS   MULTIMEDIA  

Tänään on
IN ENGLISH


 Jumalan olemassaolo
  Jumalan ominaisuudet

  Koraani
  Tiede
  Luominen
  Sikiönkehitys
  Muuta

  Mitä on Islam?
  Uskonkappaleet
  Islam. Tärkeät päivät
  Monoteismi
  Kääntyminen Islamiin palaaminen
  Islam.Kalenteri
  Vääriä käsityksiä
  Väärinymmärtäminen
  Muuta

  Viimeinen profeetta
  Profeetan hadithit
  Seuraajat
  Muuta

  Uskontunnustus
  Rukous
  Almut
  Paasto
  Pyhiinvaellus

  Sääntöja ruuasta
  Lisäaineet
  Alkoholi
  Sianliha
  Muuta

  Suomeksi
  English
  Svenska
  Arabiaksi

  Hyviä linkkejä
  Audio
  Ilmainen lataaminen
  Basaari
  Sanasto
  FAQ


Kirje musliminuorisollemme

Mariam Bensaci- Svensson, lääkäri

Nuorilla ei Ruotsissa (eikä Suomessakaan, käänt. huom.) ole helppoa, olivatpa he muslimeja tai eivät. Yhteiskunta on täynnä vaaroja, jotka vaanivat joka nurkan takana, ja jos ei pidä varaansa ja omaa vahvaa luonnetta, on helppoa joutua vaikeuksiin nuoruusvuosinaan. Tarkoitan niillä mm. alkoholia, huumeita, väkivaltaa, rasismia, jengiytymistä, rikollisuutta, luvatonta seksiä, avioeroja jne. Siksi tahdon tässä kirjoittaa kirjeen nuorillemme, jotta he tietäisivät, kuinka paljon minä ja muut muslimit rakastamme heitä ja toivomme heille hyvää.

Assalamu alaikum rakkaat nuoret,
Haluan teidän tietävän, kuinka paljon välitän teistä. Ei ole kauaakaan siitä, kun olin itse samassa tilanteessa kuin te. En silloin ollut muslimi, mutta minut kasvatettiin perheessä, jossa oli ankarat ja hyvin huolehtivat vanhemmat. Kun tulee tiettyyn ikään, haluaa itse päättää elämästään. Vanhemmat ärsyttävät, koska he omasta mielestä ovat vanhanaikaisia eivätkä ymmärrä mitään. Niin se on aina ollut ja tulee aina olemaan. Jossain matkalla aikuisuuteen ne tunteet on käytävä läpi. Se on askel kohti aikuiseksi varttumista.

Teille rakkaat musliminuoret se on vielä mutkikkaampaa, koska me muslimit täällä kuulumme vähemmistöön. Meidän sääntömme ja elämäntapamme poikkeavat siitä, kuinka suurin osa ihmisistä tässä maassa elää. Nuorina useimmat eivät tahdo poiketa joukosta, tai sitten halutaan olla erilaisia sellaisella tavalla, joka tekee kavereihin vaikutuksen. Polttaminen, juominen, huumekokeilut jne. ovat joillekin nuorille tapa kapinoida vanhempia vastaan ja olla "cooleja" kavereiden silmissä. Ongelma on, että sellainen, mikä alkaa vain yrityksenä olla kova ja kuulua joukkoon, on usein ensimmäinen askel kohti väärinkäyttöä ja rikollisuutta.

Rakkaat nuoret, haluan teidän ymmärtävän, minkä fantastisen mahdollisuuden te olette saaneet. Te olette muslimeja ja teille on annettu viimeinen ilmoitus Allahilta. Allah (swt) on antanut teille kaiken, mitä te tarvitsette elääksenne hyvän elämän täällä maan päällä ja sitten paratiisin ihanuudessa, inshaAllah. Teidän pitää käyttää oikein tuota ihanaa lahjaa ja olla ylpeitä siitä, että kuulutte muslimeihin. Miten monet ruotsalaisnuoret tuntevatkaan itsensä eksyneiksi ja turhautuneiksi, eivätkä löydä elämälleen tarkoitusta? Te tiedätte, mikä elämän tarkoitus on ja miten Allah tahtoo teidän elävän. Eikö se olekin mahtavaa! Minä itse tunnen olevani etuoikeutettu, koska Allah (swt) on antanut juuri minun tietää islamista, vaikka vanhempani eivät ole muslimeja.

Usko tulee antamaan teille voimaa! Mutta se, mitä monelta teistä puuttuu, on usko ja varmuus siitä, että islam tosiaankin on oikea tie. Sellaisille teistä islamista tulee vain taakka tai vanhempien pakottama asia. Miksi minun täytyy olla erilainen kuin kaverini, miksi minun täytyy rukoilla viisi kertaa päivässä, miksi minun täytyy pukeutua islamilaisittain, miksi en saa mennä diskoon jne.

Miettikääpä vielä! Ajatelkaa, kuinka säälittäviä teidän kaverinne ovat silloin, kun he joutuvat vakaviin hankaluuksiin. Ajatelkaa, kuinka hienoa on voida lähestyä Allahia viidesti päivässä, toiset ihmiset eivät koskaan koko elämänsä aikana saa tuntea Allahin läheisyyttä! Ajatelkaa, kuinka hyvin suunniteltu islamilainen asu on siihen, että naisia ei käytetä seksuaalisesti hyväksi eikä nöyryytetä mainosjulisteissa pelkkiin bikineihin pukeutuneina. Huivin käyttäminen on naisen oikeus, ei pakko. Miettikää myös, mikä diskoissa on tarkoituksena, eli että pojat ja tytöt pääsisivät toisiaan lähelle ja ehkä "kännissä" päätyisivät sänkyyn. Ajatelkaa myös niitä ei-musliminuoria, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin, kun ovat harjoittaneet seksiä avioliiton ulkopuolella: sukupuolitauteja, ei-toivottuja raskauksia, abortteja ja kaikkea sitä tuskaa, mitä ne merkitsevät.

Te olette tulevaisuus! Ette pelkästään vanhemmillenne, joista teidän on pidettävä huolta, kun he tulevat vanhoiksi, vaan myös islamille ja tälle maalle. Jos te noudatatte islamia, saatte hyvän elämän, jossa on sekä sisäinen että ulkoinen tasapaino, inshaAllah. Islam on avain onnistuneeseen perhe-elämään ja sisäiseen rauhaan sydämessä. Juuri teitä tulevaisuuden maailma ja muslimit tarvitsevat. Teidän on autettava niitä, joilla on vaikeata, koulutettava itseänne ja kerrottava kaikille islamin suuruudesta.

Teidän tulee ymmärtää, että Allah (swt) rakastaa teitä ja tahtoo teidän parastanne. Jos sen tajuatte, tulette olemaan ylpeitä siitä, että saatte rukoilla, kantaa huivia, paastota, olla menemättä diskoon, olla joutumatta hyväksikäytetyksi, olla juomatta alkoholia ja tupakoimatta. Katsokaapa, kuinka kauniita ja puhtaita harjoittavat muslimit ovat ja mikä voima ja säteily heistä näkyy. Meidän uskontomme on sellainen, että siitä kannattaa olla ylpeä, eikä jotakin, mitä pitäisi hävetä. Hävetköön ne, jotka hyökkäävät islamia vastaan ilman, että tietävät uskonnostamme mitään.

Olkaa kestäviä, niin Allah (swt) tulee palkitsemaan teidät ja veljenne ja sisarenne islamissa tulevat rakastamaan teitä. Myös ei-muslimeihin teidän vahvuutenne tulee tekemään vaikutuksen ja teistä tulee "cooleja", vaikkakin eri tavalla. Vahvuutta on se, että uskaltaa poiketa muista ja seurata omaa sisäistä vakaumustaan.

Lopuksi haluan Koraanin Lukmaanin suuran avulla välittää teille Allahin sanat, miten teidän pitää hyvinä muslimeina käyttäytyä ja muistuttaa siitä hyvyydestä, jota Allah (swt) koko ajan osoittaa teille:

"Muista, miten Lukmaan antoi pojalleen kehoituksen sanoen: »Poikani, älä aseta ketään Jumalan rinnalle. Totisesti, sellainen on perin väärää.» Olemme myös määrännyt ihmisen pitämään huolta vanhemmistaan; hänen äitinsä on kantanut häntä äärimmäiseen uupumukseen saakka, ja hänen vieroittamisensa on kestänyt toista vuotta. Kiitä Minua ja molempia vanhempiasi. Minun luokseni on kaikkien palattava. Mutta jos he pakottavat sinua asettamaan Minun rinnalleni sellaista, mistä sinulla ei ole mitään tietoa, älä heitä silloin tottele; elä kuitenkin heidän kanssaan soveliaasti tässä maailmassa. Seuraa sellaisen tietä, joka kääntyy Minun puoleeni. Minun luokseni teidän on palattava, ja silloin Minä osoitan teille teidän tekonne.» Ja Lukmaan lausui edelleen: »Oi poikani! Totisesti, jos sinapinsiemenen painoinen jyvänen on kätketty kiven sisään tai taivaisiin taikka maan päälle, niin Jumala on sen löytävä. Totisesti, Jumala on terävänäköinen, ymmärtävä.
Oi poikani, suorita rukouksesi, kehoita hyvän tekemiseen ja kiellä pahat teot sekä pysy lujana, mitä tahansa sinulle sattuukin. Näin on todella vakavasti määrätty. Älä ole ylpeä ihmisiä kohtaan, äläkä vaella maassa pöyhkeänä. Totisesti, Jumala ei rakasta omahyväistä kerskuria. Hillitse itsesi ja puhu sävyisästi. Totisesti, rumin ääni on aasin hirnunta. Ettekö huomaa, että Jumala on alistanut valtaanne kaikki, mikä on taivaassa ja mikä on maassa, ja siunannut teidät yltäkylläisesti sekä ruumiin että sielun tarpeilla."

(Koraani 31: 13-20)

Islam on oikea tie, ja muistakaa, että Allah antaa anteeksi sille, joka katuu.


  Copyright © 2000-2018 Pirjo
www.islamopas.com


Hyviä linkkejä Islamista:


Videoita:

Turning Muslim in Texas
Islam the Treasure UncoveredSvenska:

IslamguidenEnglanniksi:

IslamWay Sisters
Plain Truth
Islamic Medicine
Islamway
Islamweb
Al-Islam
Islam-qa
Islam-guide
Discover Islam
New MuslimsArabiaksi:

Binbaz
Islam-qa
Islamway
Islamweb
Al-Islam