Etsi Islam-oppaasta


YHTEYSTIEDOT   KIRJASTO   KORAANI   FAQ   MOSKEIJAOPAS   MULTIMEDIA  

Tänään on
IN ENGLISH


 Jumalan olemassaolo
  Jumalan ominaisuudet

  Koraani
  Tiede
  Luominen
  Sikiönkehitys
  Muuta

  Mitä on Islam?
  Uskonkappaleet
  Islam. Tärkeät päivät
  Monoteismi
  Kääntyminen Islamiin palaaminen
  Islam.Kalenteri
  Vääriä käsityksiä
  Väärinymmärtäminen
  Muuta

  Viimeinen profeetta
  Profeetan hadithit
  Seuraajat
  Muuta

  Uskontunnustus
  Rukous
  Almut
  Paasto
  Pyhiinvaellus

  Sääntöja ruuasta
  Lisäaineet
  Alkoholi
  Sianliha
  Muuta

  Suomeksi
  English
  Svenska
  Arabiaksi

  Hyviä linkkejä
  Audio
  Ilmainen lataaminen
  Basaari
  Sanasto
  FAQ


Umar Ibn Al Khattab

Umarin asema seuralaisten joukossa
Yleisesti tiedettiin, että profeetan (saas) seuralaisista Abu Bakr oli läheisin, sitten tuli Umar ja Umarin jälkeen Uthman. Ibn Umar kertoo Sahih Hadithissaan: "Profeetan (saas) aikana emme asettaneet ketään samanveroisiksi Abu Bakrin kanssa, seuraava oli Umar ja sitten Uthman. Muita profeetan (saas) seuralaisista emme koskaan vertailleet keskenään." [Abu Dawud - Sahih]

Profeetta (saas) kunnioitti suuresti Umaria
Seuraava hadith riittää osoittamaan profeetan (saas) kunnioitusta Umaria kohtaan:
Sahih Al-Bukharin mukaan profeetta (saas) sanoi: "Nukkuessani näin itseni Paratiisissa. Siellä seisoi nainen tekemässä wudua palatsin läheisyydessä. Minä sanoin: Kenen tuo palatsi on? He vastasivat: Se on Umarin. Muistin Umarin mustasukkaisuuden ja käännyin lähteäkseni pois. Silloin Umar itki ja sanoi: Voisinko olla mustasukkainen sinulle, oi Allahin lähettiläs?!

Umarin Iman (usko)
Profeetta (saas) opetti meille, että oikea uskova asettaa Allahin ja Hänen lähettiläänsä etusijalle ja rakastaa heitä enemmän kuin itseään ja omaa elämäänsä. Abdullah ibn Hisham kertoo Sahih Al-Bukharissa: "Olimme profeetan (saas) seurassa ja hän tarttui Umar ibn Al-Khattabin käteen. Umar sanoi profeetalle (saas): Oi Allahin lähettiläs, olet minulle rakkaampi kuin kukaan paitsi itseni. Profeetta (saas) sanoi hänelle: Ei, kautta Hänen, jonka kädessä sieluni on, ei ennen kuin minä olen sinulle rakkaampi kuin kukaan, edes sinä itse. Umar sanoi: Nyt, Allahin nimeen olethan sinä minulle rakkaampi kuin minä itse. Profeetta (saas) sanoi: Niin, Umar."

Umarin Din
Sahih Al-Bukharissa profeetta (saas) todisti Umar ibn Al-Khattabin ylivoimaisuudesta uskonsa vahvuudessa ja hän sanoi: "Nukkuessani näin ihmisiä, jotka esiteltiin minulle. Jokaisella oli yllään paita. Joillakin se ulottui rintaan ja joillakin alemmaksi. Sitten tuli Umar esiin, paita maahan asti ulottuen. He kysyivät: Kuinka tulkitset sen, oi Allahin lähettiläs? Hän sanoi: Ad-diin (usko)."

Umarin tieto
Umar oli seuralaisista oppinein heti Abu Bakrin jälkeen. Hän sai tietonsa suoraan Allahin lähettiläältä (saas), joka tunnusti Umarin aseman ja tietämyksen. Ne, jotka syyttävät häntä kalifaatin "varastamisesta" jne, tulisi pelätä Allahia niin sanoessaan, koska he kieltävät selvät todistukset, jotka Allah antoi profeetalle (saas).

Profeetta (saas) sanoo Sahih Al-Bukharissa: 'Kun nukuin, join - siis maitoa - aina siihen asti, kunnes näin lähteiden noruvan sormenkynsistäni. Sitten annoin Umarille vähän juotavaksi. He kysyivät: Kuinka tulkitset sen, oi Allahin lähettiläs? Hän sanoi: Tieto." Tässä hadithissa tarkoitetaan, että Umar sai tietonsa suoraan profeetalta (saas).

Umarin voima ja henkilökohtainen vahvuus
Umar oli henkilö, joka omasi suurta henkilökohtaista vahvuutta ja rohkeutta. Profeetta (saas) sanoo Sahih Al-Bukharissa: "Nukkuessani näin itseni kaivon reunalla, jossa oli vesisanko. Nostin kaivosta sen määrän, jonka Allah tahtoi. Sitten Abu Bakr otti sangon ja nosti yhden tai kaksi sangollista, ja näytti heikkoutensa, mutta Allah antoi hänelle hänen heikkoutensa anteeksi. Sitten siirsimme sangon valtavan tynnyrin sisään. Umar otti tynnyrin ja alkoi nostaa vettä. En ole koskaan nähnyt kenenkään ihmisten joukosta pystyvän nostamaan vettä kuten Umar ibn Al-Khattab, aina vain kunnes ihmiset lähettivät kamelinsa takaisin aitauksiinsa." Tämä tarkoitti sitä, että ihmiset saivat kaiken tarvitsemansa veden ja vielä heidän kamelinsakin joivat itsensä täyteen.

Umarin innoitukset
Profeetta (saas) sanoo Sahih Al-Bukharissa: "Heidän joukossaan oli ihmisiä, joita puhuteltiin. Jos minun kansastani joku on heitä, se on varmasti Umar." Nuo puhutellut ovat ovat sellaisia, jotka saivat samaan viittaavia tai ennakoivia ilmoituksia Allahilta, kuin heidän aikansa profeetat. Näillä ihmisillä ei ole profeetan asemaa eikä heidän ajatuksillaan tai innoituksellaan ole mitään käyttöä tai valtuutusta, ennen kuin varsinainen sanoma vahvistetaan. Kun profeettaa ei ole ihmisten keskuudessa, on tämä suurin lahja, minkä imaami tai fiqhin oppinut voi saada. Tekstit ja muut oppineet voivat vahvistaa sen, missa totuus piilee. Mutta sellaisella merkittävällä miehellä kuin Umar on suuri etumatka siinä, mitä tulee tällaiseen "vaiston" tai inspiraation lahjaan, joka johdattaa suoralle tielle. Mitkä tahansa innoitukset ilmaukset, unet jne, jotka ovat vailla todisteita, oli se sitten profeetan aikana tai ei, ovat vääriä. Ne ovat Shaitaanilta, riippumatta tietosi määrästä, uskostasi tai hyvistä teoistasi, ne ovat silti Shaitaanilta. Toisen yllä olevan hadithin version mukaan, joka löytyy Muslimilta, profeetta (saas) sanoo: "Ennen teitä eläneissä oli juutalaisia, joita puhuteltiin, ilman että oli profeettoja. Jos minun kansassani on joku sellainen, se on Umar." At-Tirmidhin mukaan profeetta (saas) sanoo: "Allah on istuttanut totuuden Umarin kieleen ja hänen sydämeensä."

 


  Copyright © 2000-2018 Pirjo
www.islamopas.com


Hyviä linkkejä Profeetasta:

Videoita:

Muhammad & Quran



Svenska:

Islamguiden



Englanniksi:

Muhammad In The Bible
The Status of Sunnah in Islam
Finality of Prophethood
Prophet Muhammad
Biographies





Arabiaksi:

Seera
Hadith