Etsi Islam-oppaasta


YHTEYSTIEDOT   KIRJASTO   KORAANI   FAQ   MOSKEIJAOPAS   MULTIMEDIA  

Tänään on
IN ENGLISH


 Jumalan olemassaolo
  Jumalan ominaisuudet

  Koraani
  Tiede
  Luominen
  Sikiönkehitys
  Muuta

  Mitä on Islam?
  Uskonkappaleet
  Islam. Tärkeät päivät
  Monoteismi
  Kääntyminen Islamiin palaaminen
  Islam.Kalenteri
  Vääriä käsityksiä
  Väärinymmärtäminen
  Muuta

  Viimeinen profeetta
  Profeetan hadithit
  Seuraajat
  Muuta

  Uskontunnustus
  Rukous
  Almut
  Paasto
  Pyhiinvaellus

  Sääntöja ruuasta
  Lisäaineet
  Alkoholi
  Sianliha
  Muuta

  Suomeksi
  English
  Svenska
  Arabiaksi

  Hyviä linkkejä
  Audio
  Ilmainen lataaminen
  Basaari
  Sanasto
  FAQ


Joitakin ajatuksia Koraanista


Kirj: J.S

Koraani tarkoittaa suurinpiirtein "lukeminen/lausunta". Koraani on Luojan sanoma koko ihmiskunnalle - rodusta, uskonnosta tai ajasta riippumatta. Jumala on lähettänyt meille satojatuhansia profeettoja. Näiden profeettojen tehtävänä on ollut levittää viestiä Jumalan olemassaolosta. Jumala sanoo Koraanissa, että yksikään kansa ei ole jäänyt varoituksetta, toisin sanoen: kaikilla kansoilla on ollut keskuudessaan profeetta. Jotkut profeetoista valittiin myös vastaanottamaan "kirja", kuten esim. Mooses, Jeesus ja Muhammed (rauha heille). Nämä kirjat oli tarkoitettu tietyille kansoille, ja ne sisälsivät tietoa Jumalasta ja lain määrätyksi ajaksi. Tärkein tieto oli, että oli olemassa Jumala, joka oli luonut kaiken, mistä meidän oli oltava kiitollisia sekä että meidän oli vastattava teoistamme. Kun aika oli kypsä ja myös ihmiset olivat valmiita, valitsi Jumala Muhammedin (rauha hänelle) vuonna 610 ottamaan vastaan lopullisen ilmestyksen - Koraanin. Koraani on viesti koko ihmiskunnalle ikuisiksi ajoiksi.

Koraani sisältää kuvauksia siitä, kuinka meidän tulisi suhtautua Jumalaan ja luomiseen. Se on johdatus ihmisille, jotta voimme saavuttaa harmonian tässä elämässä ja saada paikan Paratiisissa. Koraani on luonteeltaan erittäin looginen ja ongelmia ratkova. Ensiksi ilmestyneet jakeet käsittelivät Jumalan olemassaoloa, Paratiisia ja Helvettiä. Myöhemmät sisälsivat myös lakeja ja vastauksia profeetan aikana ilmenneisiin ongelmiin. Kaikilla profeetoilla on ollut mahdollisuus tehdä ihmeitä. Se, mitä ihmeitä tehtiin, riippui siitä, mikä sinä aikana teki vaikutuksen. Mooses* nöyryytti aikansa taikurit, Jeesus* teki lääketieteellisiä ihmeitä ja Muhammed* hämmästytti Koraanin kauniilla ja viisailla sanoilla. Oli ja on yleisesti tiedossa, että Muhammed* oli luku- ja kirjoitustaidoton ja oppimaton. Herätti ihmetystä, kuinka sellainen mies voi saada aikaan tuollaisia sanoja. Koraani on suurenmoisin arabiankielinen teos, mitä koskaan on ollut.

On yleisesti tunnustettu, että arabia on yksi rikkaimpia kieliä ja että sitä on erittäin vaikea kääntää. Koraani on ehdottomasti kaikkein suurin haaste. Kun tarkastelee englanninkielisiä käännöksiä, huomaa niiden vaihtelevan kovasti käännöksestä toiseen. Koraanin kieli on hyvin tiivistä ja sen retoriikka ja kielioppi kätkee paljon informaatiota. Siksi sen kääntäminen on jokseenkin mahdotonta, ja olemassaolevia käännöksiä voidaankin kutsua tulkinnoiksi. Tästä huolimatta pitää lännen kirjallinen eliitti Koraanin käännöksiä eräinä parhaimmista töistä. Koraanin kieli (arabiaksi) on kuin musiikkia, säilyttäen tietyn rytmin ja rakenteen, joka yhdistää sanat toisiin tavalla, joka tekee siitä suhteellisen helpon muistaa. Jos yksikin merkki poistetaan, häviää synkronisaatio kokonaan Koraanin rakenteesta johtuen. Tavataan sanoa, että Koraanin jäljitteleminen on mahdotonta. Koraanissa on pysyvä haaste Jumalalta (vapaasti käännettynä): "Jos epäilette jotakin osaa siitä, minkä Me (Jumala viittaa itseensä sanalla Me) olemme lähettäneet ylhäältä, vaihe vaiheelta, palvelijallemme (Muhammedille), aikaansaakaa sitten edes yksi samanarvoinen Suura" (2:23). Tänä päivänäkään kukaan yrittäneistä ei ole tässä onnistunut.

Meille muslimeille Koraani on ihme. Mielestämme sen tekijä ei voi olla kukaan muu kuin Jumala. Koraani saa ihmisen tuntemaan, että Jumala itse puhuu suoraan hänelle. Koraani on luultavasti kaikkein eniten luettu kirja (Raamattu mukaanlukien) maailmassa, mikä johtuu siitäkin, että myös rukouksissa lausutaan Koraanin säkeitä (jotka on opeteltu ulkoa). Jumala kehottaa meitä Koraanissa käyttämään järkeämme ja miettimään luomista - "Luomisessa on totisesti merkkejä niille, jotka ajattelevat". Koraanin sanat eivät ole julmalta Jumalalta (kuten monet tahtovat väittää), vaan Armeliaalta ja Armahtavalta Jumalalta. Jokainen jae Koraanissa alkaa "Jumalan, Armeliaan Armahtajan nimeen" (paitsi yksi, mutta se on jo toinen kertomus). Jumala on oikeudenmukainen, onhan Hän palkitsija ja rankaisija. Hän itse sanoo, että "emme ole antanut yhdellekään sielulle suurempaa taakkaa kuin mitä se jaksaa kantaa". Jumala puhuu rakkaudesta ihmisten kesken ja Jumalaa kohtaan. Hän haluaa meidän elävän onnellisen elämän, mutta meidän on ajateltava myös kanssaihmisiä. Ryhmä menee yksilön edelle. Koraanissa ei ole epäjohdonmukaisuuksia (sisäisiä ristiriitaisuuksia) tai virheellisyyksiä, joita useisiin muihin ilmestyneisiin kirjoihin on tarttunut historian kulussa. Yhtäkään merkkiä Koraanissa ei ole muutettu sitten sen ilmestymisen, ja tänäänkin se on sama kuin 1400 vuotta sitten (minkä puolueettomat tutkijat voivat todistaa).

Se, mikä myös on vetänyt puoleensa monia kääntyneitä, ovat Koraanin monet tieteelliset lausumat. Tiedemiehet kaikkialla maailmassa ovat hämmästyneet niistä tarkoista väittämistä, joita Koraanissa on. Koraani kuvaa tieteen ilmiöitä, jotka vasta nykypäivänä voidaan vahvistaa todeksi kehittyneiden mikroskooppien, teleskooppien ja supertietokoneiden avulla. Koraani kertoi jo 1400 vuotta sitten esimerkiksi, että ihminen tulee valloittamaan avaruuden, että maailmankaikkeus laajenee ym. Niinpä joukko tunnettuja länsimaisia tiedemiehiä on omaksunut Islamin tutkiskeltuaan Koraania.


  Copyright © 2000-2018 Pirjo
www.islamopas.com


Hyviä linkkejä Koraanista:


Svenska:

IslamguidenEnglanniksi:
Modern Science
Translations of the Quran
Al-Islam
Islamweb
Islamic Medicin
The Holy Quran

Arabiaksi:

Al-Islam
Islamweb
Tafseer