Etsi Islam-oppaasta


YHTEYSTIEDOT   KIRJASTO   KORAANI   FAQ   MOSKEIJAOPAS   MULTIMEDIA  

Tänään on
IN ENGLISH


 Jumalan olemassaolo
  Jumalan ominaisuudet

  Koraani
  Tiede
  Luominen
  Sikiönkehitys
  Muuta

  Mitä on Islam?
  Uskonkappaleet
  Islam. Tärkeät päivät
  Monoteismi
  Kääntyminen Islamiin palaaminen
  Islam.Kalenteri
  Vääriä käsityksiä
  Väärinymmärtäminen
  Muuta

  Viimeinen profeetta
  Profeetan hadithit
  Seuraajat
  Muuta

  Uskontunnustus
  Rukous
  Almut
  Paasto
  Pyhiinvaellus

  Sääntöja ruuasta
  Lisäaineet
  Alkoholi
  Sianliha
  Muuta

  Suomeksi
  English
  Svenska
  Arabiaksi

  Hyviä linkkejä
  Audio
  Ilmainen lataaminen
  Basaari
  Sanasto
  FAQ


Virhekäsitys 5:

"Muhammad (SAAS) kirjoitti Koraanin"

Ymmärtääkseen tätä virhekäsitystä, on huomattava, että mikään muu uskonnollinen kirjoitus ei niin selvästi ja toistuvasti väitä tulleensa suoraan Kaikkivaltiaalta kuin Pyhä Koraani. Koraanin sanoin: "Jos se ei olisi Jumalasta lähtöisin, niin he löytäisivät siitä lukuisia ristiriitaisuuksia" (Koraani 4:82). Sinä aikana, kun Koraani ilmoitettiin, arabikansa saattoi havaita Koraanin kielen olevan ainutlaatuista ja eroavan huomattavasti siitä kielestä, jota profeetta Muhammed (SAAS) normaalisti käytti. Tuon ajan arabit tunnettiin kauniista runoudestaan ja Muhammed (SAAS) tiedettiin luku- ja kirjoitustaidottomaksi! Koraani kertoo selvästi, ettei Muhammed (SAAS) osannut lukea tai kirjoittaa, joten jos tämä ei olisi ollut totta, olisivat Muhammedin (SAAS) aikalaiset nostaneet protestin ja hylänneet hänet.

Tällaisesta ei kuitenkaan ole kerrottu. Oli tietenkin ihmisiä, jotka torjuivat Muhammedin (SAAS) sanoman, aivan kuten muidenkin profeettojenkin sanoma torjuttiin, mutta ei edellä kerrotusta syystä. Päinvastoin, Muhammedilla (SAAS) oli tuhansittain uskollisia seuraajia, ja islam levisi Espanjasta lännessä aina Kiinaan idässä, ja vain yhdessä vuosisadassa! Ajattelemisen arvoista on se, että vaikka Koraani ei ole runoutta, lopettivat arabit enemmän tai vähemmän runojen kirjoittamisen Koraanin ilmestymisen jälkeen.

Voidaan sanoa Koraanin olevan arabialaisen kirjallisuuden 'par excellence' ja Muhammedin (SAAS) aikalaiset ymmärsivät, että he eivät voineet aikaansaada mitään sen vertaista! Mutta on vieläkin helpompaa todistaa, että Muhammed SAAS) ei voinut omata niin laajoja tietoja kuin Koraani sisältää, kuten tietoja historiallisista tapahtumista, aikaisemmista profeetoista ja luonnonilmiöistä. Koraani sanoo useassa kohdin, ettei Muhammed (SAAS) eikä hänen kansansa tiedä noita asioita - joten jos tämä taaskaan ei olisi ollut totta, olisivat hänen aikalaisensa varmastikin protestoineet tuota väitettä vastaan. Riittää, kun sanotaan, että Koraani ei ole pelkästään eniten luettu ja parhaiten säilynyt kirjoitus maailmassa, vaan se on myös vertaansa vailla jo kielellisesti ja hengellisesti, sekä jäljittelemätön viestinsä selkeydessä ja puhtaassa totuudellisuudessaan.


  Copyright © 2000-2018 Pirjo
www.islamopas.com


Hyviä linkkejä Islamista:


Videoita:

Turning Muslim in Texas
Islam the Treasure UncoveredSvenska:

IslamguidenEnglanniksi:

IslamWay Sisters
Plain Truth
Islamic Medicine
Islamway
Islamweb
Al-Islam
Islam-qa
Islam-guide
Discover Islam
New MuslimsArabiaksi:

Binbaz
Islam-qa
Islamway
Islamweb
Al-Islam