Etsi Islam-oppaasta


YHTEYSTIEDOT   KIRJASTO   KORAANI   FAQ   MOSKEIJAOPAS   MULTIMEDIA  

Tänään on
IN ENGLISH


 Jumalan olemassaolo
  Jumalan ominaisuudet

  Koraani
  Tiede
  Luominen
  Sikiönkehitys
  Muuta

  Mitä on Islam?
  Uskonkappaleet
  Islam. Tärkeät päivät
  Monoteismi
  Kääntyminen Islamiin palaaminen
  Islam.Kalenteri
  Vääriä käsityksiä
  Väärinymmärtäminen
  Muuta

  Viimeinen profeetta
  Profeetan hadithit
  Seuraajat
  Muuta

  Uskontunnustus
  Rukous
  Almut
  Paasto
  Pyhiinvaellus

  Sääntöja ruuasta
  Lisäaineet
  Alkoholi
  Sianliha
  Muuta

  Suomeksi
  English
  Svenska
  Arabiaksi

  Hyviä linkkejä
  Audio
  Ilmainen lataaminen
  Basaari
  Sanasto
  FAQ


Virhekäsitys 1:

Muslimit palvovat omaa Jumalaansa

Ensiksi; on vain yksi Jumala, joka loi maailmankaikkeuden ja koko ihmiskunnan. Historiassa monet ihmiset ovat luoneet vääriä jumalia mielikuvituksessaan ja tehneet omia päätelmiään Kaikkivaltiaasta Jumalasta. Siitä huolimatta tiedämme, että on vain Yksi todellinen Jumala ja vain Hän ykseydessään on palvomisen arvoinen. Valitettavasti jotkut ei-muslimit ovat tehneet sellaisen päätelmän, että muslimit palvovat eri Jumalaa kuin juutalaiset ja kristityt. Tämä voi suureksi osaksi johtua siitä, että muslimit käyttävät Jumalasta nimitystä Allah, mutta myös siitä, että vuosisatojen ajan islamin viholliset ovat levittäneet siitä valheita ja pyrkineet aiheuttamaan sekaannusta. Tosiasiassa muslimit palvovat Nooan, Aabrahamin, Mooseksen ja Jeesuksen (AS) Jumalaa - Samaa Jumalaa siis kuin kristityt ja juutalaisetkin! Sana "Allah" on yksinkertaisesti arabiankielinen vastine "Kaikkivaltiaalle Jumalalle", ja samaa sanaa käyttävät myös arabiankieliset juutalaiset ja kristityt puhuessaan Jumalasta. Jos katsot arabiankielistä Raamatun käännöstä, löydät sanan "Allah" sieltä, missä ruotsinkielisessä käännöksessä on sana "Jumala".

Mutta vaikka muslimit, kristityt ja juutalaiset uskovat samaan Jumalaan, eroaa heidän suhtautumisensa Häneen aika tavalla. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon, että muslimit torjuvat täysin uskon "kolminaisuuteen" tai siihen, että Jumala olisi ruumiillistunut maan päälle. Islam ei luota "mysteereihin" tai "paradokseihin" (kuvitelmat/ristiriitaisuudet tms.) Islam on aivan vilpitöntä ja selvää! Islam opettaa, että Jumala on Armollinen, Rakastava ja Myötätuntoinen ja ettei Hänellä ole mitään syytä tulla ihmiseksi.

Yksi islamin ainutlaatuisista piirteistä on, että sen opetuksen mukaan ihmisellä voi olla henkilökohtainen ja suora yhteys Kaikkivaltiaaseen Jumalaan ilman, että tehtäisiin kompromisseja Jumalan täydellisyyden ja ylivoimaisuuden suhteen. Islamissa ei ole mitään epäselvää jumalallisuutta - Jumala on Jumala ja ihminen on ihminen! Muslimit uskovat, että Jumala on "Kaikkein Anteeksiantavaisin" ja että Hänellä on suora yhteys ihmiseen, ilman mitään välikäsiä. Tosiaankin, sanonta "Jumalan, Armeliaan, Armahtajan nimeen" on yksi Koraanin useimmin toistuvista lausahduksista.

Lopuksi; islamin puhtaassa ja vilpittömässä opetuksessa vaaditaan, että ihminen lähestyy Kaikkivaltiasta Jumalaa suoraan, ei kenenkään tai minkään muun välityksellä. Tämä perustuu siihen, että muslimit uskovat Jumalalla olevan täydellisen tiedon kaikesta, ja että Hän voi suoda armoaan ja laupeuttaan luoduilleen aivan kuten tahtoo - mitään hyvittelyä, ruumiillistumista tai veriuhria ei tarvita. Yhteenvetona voidaan sanoa, että islam kutsuu uskomaan Yhteen Ainoaan Jumalaan ja palvomaan vain Häntä.


  Copyright © 2000-2018 Pirjo
www.islamopas.com


Hyviä linkkejä Islamista:


Videoita:

Turning Muslim in Texas
Islam the Treasure UncoveredSvenska:

IslamguidenEnglanniksi:

IslamWay Sisters
Plain Truth
Islamic Medicine
Islamway
Islamweb
Al-Islam
Islam-qa
Islam-guide
Discover Islam
New MuslimsArabiaksi:

Binbaz
Islam-qa
Islamway
Islamweb
Al-Islam