Etsi Islam-oppaasta


YHTEYSTIEDOT   KIRJASTO   KORAANI   FAQ   MOSKEIJAOPAS   MULTIMEDIA  

Tänään on
IN ENGLISH


 Jumalan olemassaolo
  Jumalan ominaisuudet

  Koraani
  Tiede
  Luominen
  Sikiönkehitys
  Muuta

  Mitä on Islam?
  Uskonkappaleet
  Islam. Tärkeät päivät
  Monoteismi
  Kääntyminen Islamiin palaaminen
  Islam.Kalenteri
  Vääriä käsityksiä
  Väärinymmärtäminen
  Muuta

  Viimeinen profeetta
  Profeetan hadithit
  Seuraajat
  Muuta

  Uskontunnustus
  Rukous
  Almut
  Paasto
  Pyhiinvaellus

  Sääntöja ruuasta
  Lisäaineet
  Alkoholi
  Sianliha
  Muuta

  Suomeksi
  English
  Svenska
  Arabiaksi

  Hyviä linkkejä
  Audio
  Ilmainen lataaminen
  Basaari
  Sanasto
  FAQ


Mitä profeetta Muhammed (saas) sanoo naisesta

Islam on uskonto, johon liitetään monia stereotyyppisiä mielikuvia, mm. että nainen olisi alistettu ja täysin miehen määräysvallassa. Mutta mitä profeetta Muhammed (saas) tosiasiassa sanoi naisen oikeuksista:

Profeetta Muhammed (saas) sanoi:

"Kuka tahansa, jolla on tytär, jota hän ei hautaa elävältä, ei nöyryytä (kohtele loukkaavasti tai alentavasti), ja joka ei pidä poikaansa tytärtään parempana, hänelle Allah suo Paratiisin."
[al-Hakim al-Naisaburi]

"Olkaa oikeudenmukaisia ja tasapuolisia antaessanne lapsillenne lahjoja. Jos voisin antaa etusijan jommallekummalle (sukupuolelle), antaisin etusijan tytölle."
[Baihaqee]

"Kuka tahansa teistä, jolla on kolme tytärtä tai kolme sisarta, kaksi tytärtä tai kaksi sisarta ja joka on heille ystävällinen, on heille hyvää seuraa ja pelkää Allahia heidän kanssaan ollessaan, tulee pääsemään Paratiisiin (palkkiona hyvistä teoistaan tyttöjä kohtaan)."
[Abu Dawood och Tirmithee]

"Minä (oppilas) kysyin Allahin lähettiläältä: Mitä on vaimon oikeus vaatia mieheltään? Hän vastasi: Hänen oikeutensa on, että ruokitte hänet samoin kuin itsenne, vaatetatte hänet yhtä hyvin kuin itsenne, ette lyö häntä kasvoihin, ette puhu hänelle loukkaavasti."
[Ibn-Hibban och Abu-Dawood]

"Anas (oppilas) on kertonut, että eräs mies istui Allahin lähettilään seurassa. Miehen poika tuli tapaamaan isäänsä. Mies suuteli poikaansa ja antoi tämän istua polvellaan. Miehen tytär tuli (hetkeä myöhemmin tapaamaan isäänsä). Hän antoi tämän istua eteensä. Allahin lähettiläs sanoi miehelle: Miksi et ole tasapuolinen kumpaakin lastasi kohtaan?"
[Ibn-Hibban och Abu-Dawood]

"Neitsyttä ei saa naittaa ennen kuin hän on antanut suostumuksensa. Ja eronneelta naiselta tai leskeltä on aviomiesehdokkaan kysyttävä tämän suostumusta."
[Bukhari]

Profeetta Muhammed (saas) sanoi: "Paras muslimi uskonsa puolesta on se, jolla on paras käytös, ja paras teistä on se, joka käyttäytyy parhaiten vaimoaan kohtaan."
[Tirmidi]

"Kenellä on oikeus saada minulta parasta kohtelua? Hän sanoi: "Äitisi". Mies sanoi sitten: "Ja sen jälkeen kuka?" Profeetta sanoi: "Sitten äitisi". Mies kysyi: "Ja sen jälkeen?" Taas profeetta vastasi: "Sitten äitisi." Mies kysyi taas: "Ja sitten?" Profeetta sanoi: "Sitten isäsi." [Bukari och Muslim]

 


  Copyright © 2000-2018 Pirjo
www.islamopas.com


Hyviä linkkejä Profeetasta:

Videoita:

Muhammad & QuranSvenska:

IslamguidenEnglanniksi:

Muhammad In The Bible
The Status of Sunnah in Islam
Finality of Prophethood
Prophet Muhammad
Biographies

Arabiaksi:

Seera
Hadith