ESIPUHE

Eräs kristinuskon historiaa tutkinut tiedemies myöntää, että nykyppäivän kristinusko on "naamio" Jeesuksen kasvoilla. Hän jatkaa kuitenkin, että tämä pitkään pidetty naamio on alkanut elää ikiomaa elämäänsä ja se tulisi voida hyväksyä sellaisena kuin se on. Muslimit uskovat historialliseen Jeesukseen ja kieltäytyvät samalla hyväksymästä "naamio"-teoriaa. Tässä on pähkinänkuoressa kristinuskon ja islamin välillä vallitseva suurin ero, joka on jatkunut yli 1400 vuoden ajan. Jopa ennen islaminuskon alkua, areiolaiset, paulikialaiset sekä gootit, vain muutamia mainitakseni, tunnustivat Jeesuksen, mutta torjuivat "naamion". Pyhän Rooman keisarit pakottivat kristityt ajattelemaan samalla tavalla. Tämän mahdottomalta tuntuvan tavoitteen saavuttamiseksi miljoonia kristittyjä on surmattu. Kastillo, Servituksen ihailija, on todennut, että "ihmisiä tappamalla ei voida todistaa oppijärjestelmien oikeellisuutta." Tikarin avulla ei ihmisiä saada omaksumaan vakaumusta.

Tietyillä tahoilla on ehdotettu, että Englanti saataisiin yhtenäisemmäksi jos muslimit sovittaisivat kaksi pääjuhlaansa kristittyjen joulun ja pääsiäisen mukaan. Ne, jotka ehdottavat tällaista, ovat unohtaneet, että nämä samat olivat myös esikristillisen ajan pakanallisia juhlia. Toinen näistä on muinaisen auringonjumalan syntymäpäivä ja toinen taas on vanha anglosaksien hedelmällisyyden jumalattarelle pyhitetty juhla. Tässä yhteydessä voitaisiin myös pohtia, kuka "Antikristus" saattaisi todellisuudessa olla.

Tässä kirjassa pyritään ehkä ensimmäistä kertaa tutkimaan Jeesuksen elämää käyttäen samanaikaisesti kaikkia mahdollisia saatavilla olevia lähteitä, mukaanlukien mm. Kuolleen meren kirjakääröt, kristinuskon pyhät kirjoitukset, uusimmat tutkimustulokset sekä Koraani ja Hadith. Kristinuskon tutkijat, jotka pyrkivät kirjoittamaan Jeesuksen historiaa, eivät koskaan kykene täysin vapautumaan Jeesuksen jumalallisuuden ajatuksesta. Jos he eivät onnistu todistamaan Jeesuksen jumalallisuutta, he saattavat tulla siihen johtopäätökseen, että koko Jeesusta ei ole ollutkaan olemassa tai että hänestä riittää "jokaiselle jotakin". Objektiivisen tutkimuksen suorittaminen on mahdotonta kaikille, joiden mielessä on tällainen viitekehys. Tämä kirja lähtee siitä perusolettamuksesta, että Jeesus todella oli olemassa. Hän oli ihminen ja Allahin profeetta.

Tämä teos on 30 vuotta kestäneiden tutkimusten tulos. Osoitan kiitokseni mm. Amatur Raquibille, joka näki vaivaa etsiäkseen kustantajilta loppuunmyytyjä kirjoja, joita myytiin monien kaupunkien kaduilla USA:ssa. Näitä kirjoja ei ollut saatavilla myöskään Karachin kirjastoista, joten hänen tarjoamansa apu oli erittäin arvokasta.

Hänen ylhäisyytensä Ahmad Jamjoom Jeddasta vieraili luonani Karachissa ja hän muisti antaa minulle tukea ja rohkaisua aina kun kohtasin vaikeuksia työssäni.

Haluan kiittää myös Hänen ylhäisyyttään sheikki Mahmoud Subhia Jamiat Dawa islamista Tripolista. Hän auttoi minua tulemaan Lontooseen voidakseni suorittaa tämän aiheen tutkimukseni perusteellisesti.

Lontoossa tapasin myös Hänen ylhäisyytensä Sheikki `Abd al-Qadir as-Sufin. Joka askeleella hän muisti ojentaa auttavan kätensä minulle. Hänen avullaan aloitimme myös yhteistyön Ahmad Thomsonin kanssa, joka auttoi minua keräämään materiaalia ja ilman häntä koko työn suorittaminen olisi ollut tuskallisen hidasta. Myös Hajj `Abd al-Haqq Bewley oli aina valmiina auttamaan tekemällä hyödyllisiä ehdotuksia ja antamalla neuvoja.

Tri Ali Aneizin kanssa solmimaani lämminhenkistä ystävyyttä ja molemminpuolista arvonantoa on vaikea sanoin kuvata, sen voi vain tuntea.

Lopuksi, Koraanin sanoin, kykenen antamaan jotain vain Allahin avulla

TEKIJÄ

MUHAMMAD ATA UR-RAHIM (Alkuteos: Jesus Prophet of Islam)

Lontoo, 7 Jumada al'Awwal, hijran vuonna 1397.